Uleiul de catina

Catina (hippophae oleum) este un arbust putin pretentios la conditiile de mediu si sol.De la catina se folosesc in special fructele,dar si scoarta are rol terapeutic.

Una din cele mai eficiente metode de utilizare a catinei,(cu care am obtinut  rezultate foarte bune in cabinet) este uleiul din fructele de catina.

Compozitie:

Fructul de catina contine vitamina A, C, complexul B, E, P, K, F si microelemente precum fosfor, potasiu, magneziu, calciu, fier si sodiu. Catina este bogata si in beta-caroten (mai mult decat contine morcovul), dar si pectine, zaharuri, aminoacizi esentiali si acizi grasi esentiali.

Fructele de catina se recolteaza din august pana la sfarsitul lui octombrie.

Actiunile uleiului de catina:

actiune regeneratoare asupra metabolismului celular, actiune imunomodulatoare, protejeaza celula hepatica,imbunatateste functia de detoxifiere a ficatului, stimuleaza regenerarea maduvei hematogene, protejeaza mucoasa gastrica impotriva efectelor ulcerogene ale medicamentelor antiinflamatorii steriodice si nesteroidice, incetineste procesul de imbatranire prin captarea radicalilor liberi, actiune antiaterosclerotica si actiune de protectie coronariana.

Rolul uleiului de catina:

Uleiul de catina asigura necesarul de nutrienti si vitamine ale organismului, are efect tonic general, combate efectele negative ale stressului si ajuta la refacerea rapida a organismului .

Indicatiile uleiului de catina:

anemii,afectiuni dermatologice (ex.dermatite atopice,psoriazis etc), afectiuni cardiovasculare, ulcer gastroduodenal, hepatite cronice, afectiuni urogenitale, afectiuni oculare (ex.miopie, cataracta, astigmatism etc),surmenaj fizic si intelectual, scaderea imunitatii).

Mod de administrare:

Adulti: 20 picaturi de 3 ori pe zi timp de 1 luna,in cure de 3 ori pe an.

Copii (peste varsta de 3 ani): 5 picaturi de 3 ori pe zi timp de 1 luna,in cure de 3 ori pe an.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s