A venit toamna

Cura cu struguristruguri

A venit toamna si totul ne vorbeste despre abundenta, multumire si plenitudine.

Cura cu struguri  se realizeaza toamna, in lunile septembrie-octombrie si ne ajuta sa fim la unison cu acest anotimp al abundentei.

Strugurii au fost dintotdeauna un simbol al bunastarii.Ei sunt prezenti in toate picturile care sugereaza ideea de preaplin, de belsug  si de abundenta.De asemenea, ei sunt si un simbol al bucuriei, al recoltei bogate si al succesului.

Cura cu struguri aduce un beneficiu extraordinar fiintei noastre, pregatindu-ne pentru iarna, cand rezervele sunt limitate.

Strugurii contin multa apa, lipide, glucide, minerale(calciu, magneziu, fosfor, potasiu) si vitamine (vit C, vit B1, vit B2 s.a).Prin compozitia lor complexa, strugurii au un important rol de remineralizare al organismului.

Zaharurile din struguri sunt glucuza si levuloza si sunt usor asimilabile, asigurandu-ne rapid o doza mare de energie.

Un lucru mai putin cunoscut este faptul ca mustul sau sucul din struguri (in special negri) are o compozitie apropiata de cea a laptelui matern, cu aproape aceleasi procente de apa, lipide, zaharuri, proteine, substante minerale, de unde putem concluziona ca este un remediu regenerator si reintineritor.

Un alt efect extraordinar al strugurilor, pentru care le recomand pacientilor cura cu struguri, este efectul lor puternic alcalinizant.Acest lucru este cu atat mai valoros cu cat majoritatea oamenilor consuma multe alimente acide, iar aciditatea crescuta a organismului poate conduce la cancer, conform ultimelor cercetari in domeniu.

Strugurii au si rol puternic detoxifiant al organismului, lucru de care beneficiaza fiecare celula a corpului nostru.Numai in lipsa toxinelor ,organismul nostru poate functiona la parametri normali, dar cati dintre noi suntem atenti sa facem macar de 2 ori pe an o cura de detoxifiere ?

Strugurii  detoxifica ficatul si refac functia hepatica, decongestioneaza splina, au efect laxativ .Ca urmare a detoxifierii organismului, in urma curei cu struguri s-a observat si o ameliorare  in diverse probleme ale pielii (piele uscata, eruptii cutanate, descuamare).

Datorita compozitiei si efectelor prezentate, cura cu struguri este indicata in :

anemie, demineralizare, artita, reumatism, guta, congestia ficatului si a splinei, edeme, intoxicatie, aciditatea organismului, afectiuni ale pielii, surmenaj intelectual, constipatie.

Contraindicatii:

diabet, retentia de apa in tesuturi, colita de fermentatie, diaree cronica, hipertensiune arteriala grava.

Cum se realizeaza cura cu struguri?

Pentru a avea efecte optime, cura cu struguri trebuie sa dureze minim 7 zile.

Se incepe cu 1/2 kg de struguri pe zi repartizati la cele 3 mese principale.Se creste cu 1/2 kg/zi pana se ajunge la 3 kg si se mentine aceasta cantitate inca 3 zile.

Pe perioada curei, se poate bea si suc proaspat de struguri(must) si sunt indicate plimbarile in aer liber si exercitiile fizice.Revenirea din cura se face in mod gradat, cu alimente usoare.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s